Pronađeno i oružje
64

Uhapšen razbojnik osumnjičen za osam pljački prodavnica u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Službenici Treće policijske uprave MUP-a KS uhapsili su jučer dvadesetdvogodišnjeg mladića koji se sumnjiči da je u periodu od 10. juna 2016. godine do 13, januara 2018. godine opljačkao šest prodavnica Konzuma i Mercatora.

Policajci su na osnovu naredbe suda izvršili pretres stana koji koristi osumnjičeni u ulici Humska na području općine Novo Sarajevo.

U stanu su pronađeni i oduzeti pištolj, improvizovani nož sa tri oštrice, "bodež", kao i odjeća korištena prilikom vršenja krivičnih djela.

Kriminalističkom obradom službenici su saznali kako je S.A. izvršio osam krivičnih djela i sve na području općine na kojoj živi.

Konzum u ulici Marka Marulića opljačkao je pet puta i to 10. juna 2016. godine, 22. jula 2017. godine, 9. augusta i 31. augusta 2017. godine, 28. decembra 2017. godine i 13. januara ove godine.

Mercator u ulici Envera Šehovića opljačkao je dva puta i to 7. i 22. decembra 2017. godine. U istoj ulici opljačkao je i prodavnicu Konzuma 31. augusta prošle godine.

Kako saznajemo riječ je o Adisu Spahiću rođenom 1996. godine. On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti.