Crna hronika
0

Uhapšen Ranko Udovčić zbog organiziranog kriminala

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH lišili su slobode Ranka Udovčića (1975.) iz Banje Luke.

Osumnjičenog su na graničnom prijelazu Rača slobode lišili policijski službenici Granične policije BiH, nakon čega je predat policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na postupanje.

Ranko Udovčić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima pranja novca, porezne utaje, carinske prevare i krijumčarenja.

On je jedan od osumnjičenih u okviru obimnog predmeta u kojem je po nalogu Tužilaštva BiH, pod kodnim nazivom "Kafa", prije oko mjesec dana provedena velika združena policijska akcija, u kojoj je lišeno slobode više osoba.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, odlučit će da li će Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog u trajanju od 30 dana, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.