Crna hronika
0

Uhapšen provalnik u crkve

SRNA
Muškarac čiji su inicijali S.R. /38/ iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je u januaru i februaru počinio teške krađe u vjerskim objektima u Bihaću i Bosanskom Petrovcu, rekao je Srni portparol Policije Unsko-sansko kantona Ale Šiljededić.

On je naveo da je kantonalna policija nakon kriminalističke obrade predala S.R. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću, kojem je proslijeđen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Ovo lice sumnjiči se da je u noći između 3. i 4. januara provalilo u prostorije katoličke crkve Sveti Antun Padovanski u Bihaću odakle je iz tri metalne kase u kojima se nalazio novac od dobrovoljnih priloga odnio oko 300 KM.

U pravoslavni hram Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu provaljeno je u noći između 11. i 12. februara, odakle je iz kutije za dobrovoljni prilog otuđena manja neutvrđena količina novca.

Provalnik je u crkvu ušao nasilno na sporedna vrata na kojima je pričinio materijalnu štetu.

S.R. se sumnjiči da je iste noći iz pravoslavne crkve Preobraženje Gospodnje u naselju Kolunić u opštini Bosanski Petrovac iz kutije za priloge ukrao neutvrđen manji iznos novca.

Provalio je tako što je nasilno otvorio ulazna vrata crkve i pri tome pričinio materijalnu štetu.