Sud u Širokom Brijegu
0

VIDEO / Uhapšen policajac iz Ljubuškog osumnjičen za ubistvo Puljića

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dragan Vujović (27), policajac iz Ljubuškog, uhapšen je zbog sumnje da je ubio navijača FK Sarajeva Vedrana Puljića 4. oktobra u Širokom Brijegu i na temelju zahtjeva Kantonalnog tužiteljstva određen mu je tridesetodnevni pritvor, potvrdila je Dragica Šimić, predsjednica Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni Vukojević izjavio je kako nije pucao tokom nereda u Širokom Brijegu, ali su na njegovim rukama pronađeni tragovi baruta. Branio se riječima da mu je Oliver Knezović oteo pištolj, a da je barut na rukama imao od zapaljenih baklji.

Tužiteljica Vesna Ćavar kazala je da su od Federalne uprave policije u Tužiteljstvo ZHK-a do sada stigle i kaznene prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su sudjelovale u neredima u Širokom Brijegu 4. oktobra.

Glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak izjavio je kako je Federalna uprava policije do sada saslušala 50-ak osoba i Kantonalnom tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijela 11 kaznenih prijava, a da se već danas može očekivati i povećanje te brojke.

Ministar MUP-a ZHK Ivica Gašpar u programu Radio Ljubuškog kazao je kako se još uvijek ne zna je li u pitanju ubistvo ili nesretan slučaj. Puljić je upucan streljivom kalibra devet milimetara, što odgovara pištoljima marke "Glock", koji su službeno policijsko oružje.

Ipak, policija Olivera Knezovića, koji je u bijegu, i dalje vodi kao glavnog osumljičenog za smrtni slučaj Vedrana Puljića, iako je Knezović, kako se ustvrdilo, pucao iz automatske puške tipa Kalašnjikov, koja ima kalibar 7,62mm.