Gradačac
0

Uhapšen osumnjičeni za silovanje Brčanke

SRNA
Gradačac
Gradačac
Nermin K. iz Gradačca uhapšen je zbog moguće počinjenog krivičnog djela silovanja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policija Brčko distrikta obavijestila je policiju Gradačca da im se obratila ženska osoba, čiji su inicijali G. A. iz Brčkog, i prijavila da ju je 5. jula silovao nepoznati muškarac na području opštine Gradačac.

Radeći na identifikovanju tog lica policija Gradačca je identifikovala mogućeg počinioca i preduzela potrebne mjere i radnje na dokumentovanju silovanja. 

Od osumnjičenog su izuzeti lični predmeti i biološki tragovi, koji će biti dostavljeni na vještačenje, navodi se u saopštenju.  

Nermin K. predat je  na dalji postupak Kantonalnom tužilaštvu koje je saopštilo da Opštinski sud u Gradačcu na prijedlog tužioca nije donio rješenje o određivanju pritvora.  

"Za navedenog postoje osnovi sumnje da je na području Gradačca počinio krivično djelo silovanja nad devetnaestogodišnjom djevojkom, tako što ju je upotrebom sile i prijetnji da će je napasti, više puta prisilio na polni odnos", navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.