Sarajevo
29

Uhapšen osumnjičeni za paljevinu automobila Denisa Stojnića, procurio i video

S. Š.
Automobil je zapaljen u sarajevskoj ulici Goruša (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Automobil je zapaljen u sarajevskoj ulici Goruša (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U noći šestog na sedmi juli ove godine na području Općine Centar zapaljen je skupocjeni automobil u vlasništvu Denisa Stojnića. Nakon istrage, sarajevski policajci su identifikovali i uhapsili počinitelja, potrvđeno je za Klix.ba.
Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, osumnjičeni za podmetanje požara na automobilu "Audi RSQ8" koji je u vlasništvu sarajevskog ugostitelja i MMA borca Denisa Stojnića uhapšen je jutros.

Radi se u muškarcu rođenom 1983. godine.

Riječ je o opsežnoj istrazi koja je rezultirala hapšenjem, a koju su predvodili policijski službenici Policijske uprave Centar, uz nalog kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema saznanjima do kojih je došao Klix.ba, pričinjena materijalna šteta koja je nastala prilikom požara na automobilu procjenjuje se na više od 300.000 KM.

Više informacija o hapšenju bit će poznato naknadno, a kako saznajemo moguća su i nova lišavanja slobode za ovaj i slične slučajeve.

Ovo nije prvi slučaj podmetanja požara na automobilima u glavnom gradu BiH i stoga Tužilaštvo KS, kako saznajemo, želi stati ukraj paljevinama te se očekuju i nova hapšenja osoba koja se dovode u vezu sa ovom, ali i drugim podmetnutim požarima u Sarajevu.