Komšija iz sela
345

Uhapšen osumnjičeni za paljenje automobila imamu u Kiseljaku

Piše: E. M.
Zapaljeno vozilo imama u  Kiseljaku
Zapaljeno vozilo imama u Kiseljaku
Službenici Policijske stanice Kiseljak sinoć su uhapsili M. E. iz Kiseljaka zbog postojanja sumnje da je imamu Mustafi ef. Pašiću zapalio automobil u garaži porodične kuće.

Službenici Policijske stanice Kiseljak su po naredbi Policijske uprave Kiseljak s ciljem prikupljanja dokaza i poduzimanja mjera povodom paljevine automobila imama Mustafe ef. Pašića u mjestu Duhri, općina Kiseljak, izvršili pretres kuće i ostalih objekata u vlasništvu M. E., nastanjenog u mjestu Duhri.

Pretres prostorija izvršen je po naredbi Općinskog suda u Kiseljaku, a M. E. je prvo dovezen u službene prostorije PS Kiseljak te je poslije lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo paljevine.

Više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Efendija Pašić, imam u džamiji u Duhrima nam je kazao da nije upoznat da je neko uhapšen, te da se u policijsku stanicu privode osobe na ispitivanje.

"Neko možda nepromišljeno nešto kaže, ali bitno je da se od nečega krene. Nekog duže ispituju, nekog kraće. Svi su osudili ovaj događaj i nadam se da će sve uskoro biti riješeno", kazao nam je efendija Pašić.

Dodao je da se materijalne stvari riješe lakše, ali duševni mir je narušen u cijeloj porodici.

"Mir duše je povrijeđen, i kod moje hanume i kod djece. Vraćamo film, kad dođe noć gledamo u garažu, razmišljamo šta bi moglo biti. Sad vjerovatno ne bih trčao u tu vatru, možda je mogao biti postavljen eksploziv. Hvala Bogu završeno je bez ljudskih žrtava i nadamo se da će ovo što prije biti riješeno", kazao je Pašić.

Izrazio je nadu da se ne radi o međunacionalnoj mržnji i podsjetio da nakon rata nije bilo nikakvih problema. Pašić je u džamiji u Duhrima imam 16 godina.

"Samo zbog neke mržnje, psihičkog poremećaja neko može ovako nešto uraditi. Moj mozak i moja duša ne može pojmiti da je ovo čovjek uradio bez obzira kojoj vjeri pripadao. Daj Bože da ovo čovjek uopšte nije uradio", kazao je na kraju razgovora Mustafa efendija Pašić.