Član Pravde za Davida
20

Uhapšen Njegoš Tomić zbog protesta održanih 30. decembra u Banjoj Luci

M. N.
Policijski službenici Policijske stanice Rogatica uhapsili su Njegoša Tomića za kojim je PU Banja Luka raspisala potragu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru RS. Riječ je o jednom od učesnika protesta koje je grupa Pravda za Davida organizovala 30. decembra na Trgu Krajine u Banjoj Luci.
Kako navode iz PU Istočno Sarajevo, pretresena mu je kuća na planini Sjemeć kod Rogatice te su mu oduzeli pušku i 70 metaka i predali ga u nadležnost PU Banja Luka.

Prema Tomićevoj izjavi, on je priveden u 8:40 sati, a pušten je u večernjim satima 19. septembra. Policija je upala na njegovo imanje na planini gdje je boravio tokom proteklih devet mjeseci.

"Razvalili su vrata i uhapsili su me kao najvećeg kriminalaca izvlačeći me iz kreveta. Nevjerovatno. Dok kriminalci i njihove porodice žive i uživaju, nisu hapšeni, mi obični građani koji se borimo za pravdu dolazimo u situaciji da nas hapse kao najveće kriminalce. Bilo je svašta", rekao je Tomić u videu na Facebooku.

Istakao je kako je tačno da su pronašli oružje koje je pripadalo njegovom ocu. U stanici su mu rekli da ga sumnjiče da je bio jedan od organizatora protesta i za sprečavanje službenih osoba u obavljanju službenih dužnosti.

"Spominjali su i državni udar, ali to nije bio nikakav državni udar jer to radi vojska i druge službene osobe. Želim samo poručiti da će se borba nastaviti. Ne smijemo dozvoliti da nas ucijene, uplaše ili obeshrabre. Ja nastavljam dalje s ljudima od povjerenja koji žele pravdu za sve nas i našu djecu. Pravda za Davida", poručio je.

Tomić se nakon 30. decembra oglasio na društvenim mrežama kazavši da je na sigurnom, a da je policija raspisala potragu za osobom njegovih inicijala, mada nije bio siguran da je riječ o njemu.

Iz policije su kazali kako će protiv njega biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili ekplozivnih materija nadležnom tužilaštvu.