Derventa
0

Uhapšen muškarac osumnjičen da je višestruki silovatelj

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici PS Derventa jučer u poslijepodnevnim satima lišili su slobode D.T. s područja općine Derventa zbog osnova sumnje da je tokom prethodne noći izvršio kazneno djelo silovanje nad jednom ženskom osobom.

Policija je utvrdila da je maskirani izvršitelj razbio prozor, nasilno otvorio ulazna vrata, ušao u kuću žrtve i upotrebom fizičke snage i prijetnjom po život i tijelo, nad njom izvršio silovanje.

Nakon provedenih kriminalističko-tehničkih mjera i radnji na osnovu rezultata izvršenog liječničkog pregleda žrtve, utvrđeno je izvršenje kaznenog djela silovanja.

Policija je ubrzo utvrdila postojanje sumnje da je silovanje izvršio D.T., koji je odmah lišen slobode.

Po okončanju kriminalističke obrade nad D.T., kao i na osnovu rezultata DNK analize i prikupljenih potrebnih materijalnih dokaza, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je navedena osoba u aprilu ove godine, na identičan način izvršila silovanje nad istom osobom.

Utvrđeno je i postojanje osnova sumnje da je D.T. u junu 2007. godine, na području općine Derventa, na sličan način izvršio kazneno djelo obljube nad nemoćnom osobom. Navedeni će biti predan u nadležnost Okružnom tužiteljstvu Doboj, na daljnje postupanje, saopćeno je iz CJB Doboj.