MUP KS
15

Uhapšen mladić zbog pokušaja ubistva u zgradi JP Ceste FBiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U utorak u 15 sati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su 26-godišnjeg F. K. iz Priboja koji je osumnjičen da je učestvovao u incidentu koji se dogodio u zgradi JP Ceste Federacije BiH.

Tom prilikom nožem je izboden Edin Skenderagić, a teške tjelesne povrede zadobio je bivši izvršni direktor tog preduzeća Dragan Trebović.

F. K. se tereti da je počinio krivična djela ubistva u pokušaju i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Iz MUP-a KS je saopćeno da postoje osnovi sumnje da je on 2. aprila u 11:15 sati u ulici Terezija, na području Općine Centar Sarajevo, počinio navedena krivična djela na štetu S. E. i T. D. iz Sarajeva.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a F. K. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutih krivičnih djela.

Nakon nemilog događaja oglasili su se iz JP Ceste FBiH najstrožije osudivši napad i ističući da on nije povezan s njihovim poslovanjem.