Akcija MUP-a KS
0

FOTO / Uhapšen mladić koji je pljačkao kladionice, pumpe i markete

Piše: A. K.
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su jučer u jutarnjim satima uhapsili mladića Č.N., rođenog 1992. godine u Velikoj Kladuši, zbog sumnje da je počinio devet krivičnih djela razbojništva i krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja.
Službenici MUP-a KS prezentirali rezultate akcije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Službenici MUP-a KS prezentirali rezultate akcije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Nuriji Čelebiću, koji je uhapšen u Golfu 5, iznajmljenom u rent-a-car agenciji. Izvršenim pretresom vozila pronađena je torba u kojoj se nalazio automatski pištolj Škorpion, sa okvirom i devet metaka, kapa fantomka, kožna futrola za pištolj, crne pantalone, crna majica i jedan pulover.

Također, na sjedištu u vozilu je pronađena jedna majica i crna jakna u kojoj se nalazio novčanik sa novcem i karticom banke, dokumentacija za vozilo i ugovor o njegovom iznajmljivanju.

Nezvanično saznajemo da je kod njega pronađena suma od oko 10.000 KM.

Čelebić je od 16. maja do 7. oktobra izvršio razbojništva u STR Talma, Konzumu, na benzinskoj pumpi Petrol line, u tri poslovnice Lutrije BiH, dvije poslovnice TP Marketa i kladionici Derby Bet Shop.

Pronađeni pištolj i odjeća (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pronađeni pištolj i odjeća (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat rekao je kako je akcija uspjela zahvaljujući dobroj saradnji s građanima, ali i da je bilo saradnje s drugim policijskim agencijama.

Razbojnik je uz izvještaj predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.