|

Uhapšen migrant osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom iz Bihaća

Uhapšen migrant osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom iz Bihaća
1
Piše: M. Ć.
12.11.2018. u 14:59
63
komentara
1

dijeljenja
Uhapšen migrant osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom iz Bihaća Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludnje radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.
Rad na ovom predmetu proteklih dana, a po nalogu Tužilaštva USK, provodio je Sektor kriminalističke policije MUP-a USK.

"Nakon što je Sektor kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK Bihać proveo istražne radnje, pod nadzorom tužilaštva, osoba inicijala N. R., migrant iz Šri Lanke, lišena je slobode i identificirana je kao osoba protiv koje postoji osnovana sumnja da je izvršila ovo krivično djelo", istakli su iz Tužilaštva USK.

U međuvremenu je Općinskom sudu u Bihaću podnesen prijedlog za određivanje pritvora prema N. R. iz Šri Lanke, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo bludne radnje te zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

"Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, Općinski sud u Bihaću je rješenjem od 10. novembra 2018. godine odredio jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom N. R.", potvrdili su iz Tužilaštva.

Podsjećamo, prije nekoliko dana policijski službenici Policijske stanice Bihać, obilaskom obale rijeke Une i obavljajući redovne zadatke zatekli su šest migranta iz Šri Lanke. Migranti su tada policijskim službenicima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi migranti pozvani u prostorije Policijske stanice Bihać i s njima su istražitelji obavili razgovor. Iz MUP-a su tada naveli da je sa trinaestogodišnjakinjom obavljen razgovor u prisustvu majke, kao i službenice JU Centar za socijalni rad te da je ona izjavila da joj je nepoznati migrant s područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca. Ispostavilo se, ipak, da je riječ o migrantu iz Šri Lanke.

Tužilaštvo USK Bihać nastavlja poduzimanje daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.
Prijavi grešku


Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...