Bježao od patrole
0

Uhapšen kriminalac iz Brčkog koji je autom udario policajca

SRNA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Policija Brčko distrikta pronašla je i lišila slobode Velibora Rikića, koji je, bježeći pred policijskim patrolama na putu Bijeljina - Brčko, automobilom udario saobraćajnog policajca Bratislava Đokića, koji je pokušao da ga zaustavi, potvrđeno je danas u brčanskoj policiji.

Brčanska saobraćajna patrola pokušala je da zaustavi automobil Golf 4, francuske registracije, za koji je dobila dojavu od bijeljinske Saobraćajne policije da se kreće prema Brčkom i da se ne zaustavlja na znak saobraćajca.

"Vozač je, ne zaustavljajući se na znak našeg kolege Bratislava Đokića, naglo povećao brzinu, te vozilom udario policajca, a potom se udaljio u pravcu Brčkog. Nedaleko od tog mjesta, udario je u parkirani automobil, a potom napustio svoje vozilo pobjegavši sa lica mjesta", rekao je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Povrijeđeni policajac odmah je prevezen u Urgentni centar u Brčkom, a zatim sa teškim tjelesnim povredama upućen u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla.

Više desetina policajaca, uz pomoć službenog psa, blokirali su šire područje gdje je Rikić nestao, te je izvršen pregled terena, a rano jutros on je pronađen i lišen slobode.

Emkić je potvrdio da je riječ o licu čiji su inicijali R. V. (31) rođenom u Tuzli, a nastanjenom u Novom naselju Dvorovi, kriminalno aktivnom, koje je prema policijskim evidencijama do sada više puta osuđivano za teška krivična djela.

Nakon kriminalističke obrade, Rikić će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti i ugrožavanje javnog saobraćaja, danas biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.