Crna hronika
55

Uhapšen kradljivac koji je BMW-om pokušao pregaziti policajce u Vogošći

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Dvadesetsedmogodišnji Miroslav Pajić iz Sarajeva predat je u nadležnost sarajevske policije zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju dužnosti kada je proteklog vikenda pokušao pregaziti policijske službenike u Vogošći i to ukradenim automobilom.

Prava drama se odigrala u subotu u večernjim satima nakon što je na području Općine Vogošća primijećen BMW koji je prethodno ukraden na području općine Vogošća.

Policajci koji su upućeni na mjesto događaja pokušali su legitimisati dvije osobe unutar vozila kada su oni automobilom krenuli prema policajcima sa namjerom da ih pregaze. Jedan od njih je držao i pištolj u ruci. U tom trenutku policajci su u njihovom pravcu ispalili nekoliko hitaca ranivši Pajića.

Oni su ipak nastavili pa su udarili policajce nanijevši im lakše tjelesne povrede, da bi nakon toga pobjegli u nepoznatom pravcu. Međutim, Pajić se sa ustrelnim ranama javio u kasindolsku bolnicu o čemu je obaviještena policija u Istočnom Sarajevu pod čijim je nadzorom do jučer bio osumnjičeni.