Akcija "Poligon"
76

Uhapšen još jedan vlasnik autoškole u Zenici, pokrenuta istraga

Piše: E. M.
Policija pretresala i službene kancelarije (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Policija pretresala i službene kancelarije (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona pokrenulo je istragu protiv četvorice uhapšenih u akciji "Poligon" u kojoj se sumnjiče da su počinili krivična djela korupcije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uz saradnju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona jučer su uhapsili Akifa Smailhodžića i Eldina Durmića koji su bili uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Nermina Bajtarevića, vlasnika auto škole, dok je danas slobode lišen još jedan vlasnik auto škole i to Đevad Muslić.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona danas su izjavili kako biti provedena istraga protiv osumnjičenih: A. S. zbog produženog krivičnog djela "Primanje dara i drugih oblika koristi" i krivičnog djela "Zloupotrebe položaja ili ovalštenja", E. D. zbog krivičnog djela "Primanje dara i drugih oblika koristi" i "Neprijavljivanje krivičnog djela ili počinitelja", dok se N. B. i Đ. M. terete samo za krivična djela "Primanje dara i drugih oblika koristi".

Danas je izvršen pretres stana i četvrtog osumnjičenog Muslića, a u toku jučerašnjeg pretresa stana Nermina Bajtarevića pronađena je veća količina novca.

Općinskom sudu u Zenici bit će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora, a postupajući tužilac je pet mjeseci pratio aktivnosti i provodio posebne istražne radnje, a sve u cilju oktrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela.