Nastavak akcije "Prud"
0

Uhapšen još jedan diler

SRNA
U nastavku policijske akcije "Prud" uhapšen N. M. iz Bratunca, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa oko pet kilograma marihuane, izjavila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj Ljerka Stanimirović.

Ona je rekla da je utvrđeno da je lice N. M. od februara do juna vršilo nabavku marihuane i posredstvom osobe sa područja Brčko distrikta prodavao licima u opštini Šamac, koja su policijskom akcijom 1. juna uhapšena i predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Prema njenim riječima, drogu su šamački dileri prodavali krajnjim korisnicima na području opština Šamac, Modriča, Brod i na područje federalne opštine Orašje.

Stanimirovićeva je podsjetila da su službenici CJB-a Doboj i Bijeljina, na osnovu pribavljene naredbe Okružnog suda Doboj, izvršili pretres kuće, stana i drugih lokacija na području opštine Bratunac, koje koristi ili je vlasnik N. M, i pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom za koje se tereti.

Sve aktivnosti u vezi sa jučerašnjim hapšenjem N. M. provedene su uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj u čiju je nadležnost predato ovo lice nakon kriminalističke obrade. 

Prema podacima MUP-a RS, u policijskoj akciji "Prud", koja je operativno počela 18. februara, a izvedena 1. jula, uhapšena su 32 lica, a pretresom 40 lokacija lokacija u Doboju, Brčkom, Bijeljini i Tuzlanskom kantonu pronađeno je i izuzeto 5,5 kilograma marihuane-skank, 15 grama heroina, 440 grama medicinske droge, kao i precizne vage, te sredstva za konzumiranje narkotika.

Policija je, takođe, zaplijenila dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku sa prigušivačem, tri ručne bombe, 500 metaka i 15.500 KM koje potiču od prodaje droge.