MUP KS
0

Uhapšen i deveti bjegunac iz Ustikoline

Sarajevo-x.com
Adnan Smajić, deveti bjegunac iz zatvora u Ustikolini, uhvaćen je sinoć oko 22 sata, potvrdio je za naš portal glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Dragan Mioković.

Smajić se skrivao u jednom stanu u središtu Sarajeva, a policija ga je pronašla nakon što je jučer uhapsila 33-godišnju H.S., osumnjičenu za promet opojnih droga. Kod nje su pronađena četiri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin.

Nakon njenog hapšenja sinoć oko 21.50 sati, izvršen je pretres stana u ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, vlasništvo M.Z. iz Sarajeva, u kojem je H.S. privremeno boravila.

U navedenom stanu je zatečen i lišen slobode Smajić Adnan rođen 1981. godine, iz Sarajeva, jedan od bjegunaca iz KPZ Sarajevo – Odjeljenje Ustikolina. Prilikom lišenja slobode, Smajić Adnan nije pružao otpor. Kod imenovanog su pronađena dva paketića sa materijom koja asocira na heroin, kao i dva mobilna telefona koja je koristio za uspostavljanje kontakta prilikom preprodaje droge, navodi se policijskom izvještaju.

Podjećamo, devet zatvorenika KPZ Sarajevo koji su se nalazili na izdržavanju kazne na Odjelu u Ustikolini prije sedam dana izvršili su oružanu pobunu i u manjim grupama udaljili se prema sarajevskom naselju Hrasnica.

Zatvorenici su savladali dvojicu policajaca koji su bili na smjeni, uzeli oružje i vozila Zavoda i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Zajedničkom akcijom pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo najprije je uhapšeno pet, a potom još trojica bjegunaca na području Vojkovića i Hrasnice. Uhapšeni su Vedad Čengić, Džemal Džaka, Sanel Demirovski, Aldin Sokolić, Almin Mujezinović, Mahir Kurspahić, Namik Durmić i Imsad Spahić.

Sedmorica od devet bjegunaca su Sarajlije, trojica su u zatvoru poluotvorenog tipa u Ustikolini služili zatvorsku kaznu za ubistvo, a ostali su ležali zbog preprodaje droge, krađa i drugih krivičnih djela.