Sinoć u Sarajevu
0

Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Sarajevo-x.com
Hamdija Abdić Tigar (Foto: CIN)
Hamdija Abdić Tigar (Foto: CIN)
Pripadnici Interventne operativne jedinice Sudske policije Federacije BiH sinoć u 21.15 sati ispred hotela "Hercegovina" na Ilidži uhapsili su Hamdiju Abdića Tigra iz Bihaća.

"Vrhovni sud FBiH u oktobru 2007. godine potvrdio je presudu bihaćkog Kantonalnog suda kojom je Abdić osuđen na dvije godine zatvora. Međutim, Abdić je već dvije godine izbjegavao izdržavanje kazne, te je za njim bila raspisana potjernica. Odmah nakon hapšenja upućen je na izdržavanje kazne u KPZ Zenica", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Ilhana Tahmaz – Jamak, portparol Vrhovnog suda FBiH.

Naime, Abdić i Emin Pivić, koji je osuđen na tri godine zatvora, a koji je, također, u bjekstvu, proglašeni su krivima jer su su 13. oktobra 1996. godine u kafiću "Ismar" u ulici Bihaćkih branilaca, u pokušaju da iznude 200.000 maraka, nanijeli teške tjelesne povrede Nedžadu Bajriću, poduzetniku iz Stijena kod Cazina.

Abdić se prije ovog hapšenja šest puta pravdao da zbog bolesti i umora nije bio u stanju da ide na izdržavanje kazne.

Sudska policija je, kako saznajemo, imala dojavu da je Abdić, koji je inače, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, viđen u sarajevskom hotelu "Hercegovina" na Ilidži, gdje je smještena nogometna reprezentacija BiH. Abdića, koji se nije odupirao hapšenju, policija je sinoć presrela ispred Hotela.