Banja Luka
0

Uhapšen Enes Džanić zbog podmetanja požara u kući Milana Vukelića

FENA
Policija RS-a uhapsila je Enesa Džanića iz Banje Luke zbog sumnje, kako se nezvanično saznaje, da je umješan u podmetanje požara u kući Milana Vukelića, koji je ubijen u eksploziji podmetnutoj pod njegov automobil u novembru 2007. godine.

Banjalučka policija ispituje uhapšenog, a danas je izvršila i pretres njegove kuće u naselju Šeher (Srpske Toplice) koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće majke Milana Vukelića.

Istovremeno, mediji u RS-u večeras su objavili da je Enes Džanić uhapšen zbog, kako su naveli, jer se dovodi u vezu s ubistvom Milana Vukelića.

RTRS je prenio informaciju koju u sutrašnjem broju donosi list "Glas Srpske" po kojoj je policija RS-a privela Enesa Džanića, kao "osumnjičenog da je naručio" ubistvo Milana Vukelića.

List navodi i da je ubistvo Vukelića priznao izvršilac koji se nalazi u zatvoru u jednoj susjednoj državi, te da je on otkrio ime naručioca ubistva i da je to Enes Džanić.

Navodno je Džanić od ranije poznat policiji kao izvršilac krivičnih djela trgovine narkoticama i da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Ubistvo Milana Vukelića, bivšeg radnika Zavoda za izgradnju Banja Luka, jedno je od najtežih do sada nerasvjetljenih krivičnih djela u RS-u.

Prije ubistva prijavljivao je prijetnje i podmetanje požara u kući u Banjoj Luci.