Crna hronika
0

Uhapšen državljanin Hrvatske koji je krao zlato po kućama u Banjoj Luci

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Državljanin Hrvatske Z. N. iz Koprivnice uhapšen je jučer u Banjoj Luci nakon što je primijećen u krađi zlatnog nakita u porodičnoj kući u ulici Ivana Gorana Kovačića.

Naime, kako saznajemo u banjalučkoj policiji, vlasnica kuće koja se nalazi u pomenutoj ulici, vidjela je osumnjičenog kako izlazi iz njene kuće neposredno nakon krađe.

Slučaj je odmah prijavila policiji kazavši kako je iz njene kuće ukradeno zlato u vrijednosti od blizu 500 KM i to tri zlatne narukvice, dva zlatna prstena i jedan zlatni privjesak.

Policijski službenici iz Banje Luke odmah su izašli na teren te postupajući po navodima prijave uhapsili osumnjičenog u istoj ulici. Kod njega je i pronađeno netom ukradeno zlato.

Tokom saslušanja osumnjičenog utvrđeno je kako je ovaj muškarac ukrao zlato i iz porodične kuće u ulici Živojina Preradovića u Banjoj Luci. Tada je ukrao zlato vrijedno 2.000 KM.

Nakon izvršene kriminalističke obrade Z. N. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađe bit predat u nadležnost tužilaštva na dalje postupanje.