Posjedovali pušku i tri pištolja
0

Uhapšen brat poginulog Danca

SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Policija na Palama uhapsila je dvojicu Danaca koji su bili uz mladića koji je poginuo u padu sa litice na Jahorini, saznaje Srna u policijskim izvorima.

Jučer u 4.00 sata uhapšeni su Andreas Lunda (1990) i 16-godišnji mladić zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljenog držanja i nošenje eksplozivnih materija.

U policijskom izvještaju se navodi da su na mjestu nesreće pronađena tri pišolja, jedna automatska puška i municija.

Andreas Lunda zadržan je u Policijskoj stanici u Palama i danas će biti predat Okružnom tužilaštvu uz izvještaj o krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, dok je 16-godišnjak pušten na slobodu.

U nesreći koja se dogodila u utorak uveče poginuo je danski državljanin Daniel Lund koji je, prema nepotvrđenim informacijama, bio na praksi u ambasadi Danske u Sarajevu.

Danski državljanin, koji je stradao u nesreći na Jahorini kada je pao sa litice, bio je mrtav kada ga je pronašla Gorska služba spašavanja nakon potrage za njim u otežnim uslovima guste magle i nepristupačnog terena.

Šef Gorske službe spašavanja na Jahorini Miro Kalem rekao je Srni da su mu tri lica koja su bila u društvu sa poginulim rekla da se stradalo lice okliznulo i palo sa litice visoke oko 50 metara.

U vrijeme nesreće s Lundom su bili, nezvanični su podaci, njegov dvadesetogodišnji brat Andreas Lund i još jedan šesnaestogodišnjak iz Danske.