Na području Ilijaša
141

Uhapšen bjegunac Adnan Šerak za kojeg se sumnja da je zarobio muškarca u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su Adnana Šeraka za kojim su tragali od kraja jula zbog sumnje da je sa još jednom osobom protivpravno lišio slobode muškarca, potvrđeno je iz policije za Klix.ba.
Sumnja se da su on i Suad Hodžić u naselju Švrakino Selo zarobili jednog muškarca u stambenom objektu gdje su ga tukli, a nakon toga ostavili vezanog.

Kako saznajemo, nakon što su otišli iz kuće, muškarac se uspio osloboditi i pobjeći pa je sve prijavio policiji nakon čega je i započela potraga za njima.

Suad Hodžić je ubrzo uhapšen, međutim Šerak se dao u bjekstvo i uhapšen je tek večeras oko 21:00 sat na području općine Ilijaš, potvrđeno je iz policije za Klix.ba.

Na društvenim mrežama je objavljen i videosnimak koji navodno prikazuje akciju specijalne jedinice MUP-a kako upadaju u kuću gdje je krivično djelo izvršeno.

Inače, Adnan Šerak je dobro poznat policiji, ali i sugrađanima s obzirom na to da je često ime u rubrici crne hronike u novinama i na portalima.

U svom dosjeu ima više presuda uključujući i ono za ubistvo. Za njim su bile raspisivane razne potjernice s obzirom na to da se s dopusta iz zatvora uglavnom nije vraćao na vrijeme.