Nakon 11 mjeseci
43

Uhapšen Banjalučanin koji je ubio konja, oduzet mu arsenal oružja

A. D.
Foto: MUP RS-a
Foto: MUP RS-a
Policijski službenici Policijske Uprave Banja Luka jučer su uhapsili B.T. zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela mučenje i ubijanje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, B.T. se sumnjiči da je u januaru tekuće godine u mjestu Barlovci, Grad Banja Luka, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba posjeduje nelegalno oružje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, lovačka puška i lovački karabin sa pripadajućom dokumentacijom, kao i oružje za koje navedeni ne posjeduje dokumentaciju.

To je malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatska puška, vazdušna puška, poluautomatska puška sa skraćenom cijevi i više komada municije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po komletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.