Predat tužilaštvu
0

Uhapšen Banjalučanin kod kojeg je pronađen halucinogen koji se u žargonu naziva "rođak"

S. Š.
Izvor: PU Banja Luka
Izvor: PU Banja Luka
Banjalučka policija proteklih dana je uhapsila muškarca kod kojeg je u stanu, prilikom pretresa, pronađena veća količina različitih vrsta droge.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, prvog decembra lišili su slobode i izvršili kriminalističku obradu lica S.Ć. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, istog dana, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice S.Ć.

Tom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta marihuana ukupne bruto mase oko 31,39 grama, kokain ukupne bruto mase oko 0,53 grama, smeđa materija koja svojim izgledom asocira na sintetičku drogu 2C-B ukupne brutno mase oko 0,28 grama i četiri tablete sive boje koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "Ekstazi".

Inače, 2C-B je droga koja u žargonu nosi naziv "rođak" i riječ je o raširenijoj verziji halucinogena, jedne od brojnih hemikalija sličnih MDMA (ecstasy), samo sa snažnijim i dužim djelovanjem od nekada popularnije verzije 2cb-a.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.