Policija u akciji
16

Uhapšen 28-godišnjak zbog krađe dva automobila u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer 28-godišnjeg mladića inicijala D. S. zbog krađe automobila iz autokuće "Pantera" na Stupu.
D. S., rođen 1992. godine u Olovu, a nastanjen u Sarajevu, tereti se da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 2. tačke a. KZ F BiH (teška krađa).

"Dovodi se u vezu s izvršenjem krivičnog djela teške krađe u prostorijama autokuće 'Pantera', ulica Kurta Schorka, općina Ilidža", izvijestila je Uprava policije MUP-a KS.

Prilikom pretresa stana koji koristi D. S. u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, pronađeni su predmeti iz pomenutog krivičnog djela.

"D. S. će nakon završene kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Automobili Audi A4 i Audi Q5 ukradeni su prekjučer iz autokuće "Pantera" na Stupu i pronađeni jučer u istom naselju, u kompleksu Tibra.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Damir Sirćo koji je ukradene automobile parkirao na parkingu kompleksa Tibra gdje je iznajmljivao stan.