Goražde
14

Ugašen požar u pogonima fabrike namještaja "FA"

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Pripadnici Vatrogasne jedinice Goražde za kratko vrijeme uspjeli su ugasiti požar koji je buknuo u fabrici namještaja "FA" u vlasništvu Damira Trga čiji se pogoni nalaze na samom ulazu u grad.

Vatrogasci su djelovali interventno odmah nakon što je dojavljeno da je vatra zahvatila pogone, međutim prema prvim informacijama izgorio je gornji dio pogona, repromaterijal i dio namještaja.

"Dojava je stigla oko 12.17 h, požar je lokalizovan u 12.45 h a ugašen oko 13.15. h. Sve se brzo dešavalo. Bila je vatra velikih razmjera s obzirom da je riječ o fabrici namještaja, drvo, spužve. Mi smo učinili što smo mogli, a uviđaj je u toku tako da će vjerovatno biti poznati uzroci požara i sve ostalo vrlo brzo", izjavio je za Klix.ba Mustafa Geca v.d starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde.

Geca je potvrdio da je riječ o požaru velikih razmjera koji je uzrokovao i veliku štetu, međutim uviđaj još uvijek traje tako da će detalji istrage biti poznati naknadno, uzroci požara ali i veličina štete koju je izazvao.

Samo u posljednja dva mjeseca u BPK Goražde zabilježeno je čak 17 požara. U MUP-u BPK Goražde ističu da je u većini slučajeva riječ o požarima u kojima gori suha trava i nisko rastinje, izuzev požara koji je izbio u porodičnoj kući u Ilovači i u naselju Belvedere na divljoj deponiji smeća.