Nesreća u Hadžićima
0

Udario pješaka, pobjegao i izazvao sudar

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Općini Hadžići danas su se desile dvije saobraćajne nesreće koje je prouzrokovao nesavjesni vozač automobila marke 'golf' Ćamil Bužo, koji je i sam zadobio tjelesne povrede, saznajemo u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"U Ulici Hadželi, u Općini Hadžići, desila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozač golfa oborio pješaka, a potom se udaljio sa lica mjesta. Pješak je potom prebačen u Dom zdravlja Hadžići, a kasnije na Centar urgentne medicine na Koševu, gdje je ljekarski zbrinut. Nakon udaljavanja sa mjesta nesreće, isti se vozač u mjestu Dupovci sudario sa teretnim vozilom, te zadobio teže tjelesne povrede", kazao je za naš portal Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

U Kliničkom centru Univeriziteta u Sarajevu saznajemo da 47-godišnji Ćamil Bužo primljen je sa teškim povredama karlice, kuka i rebara, te je upućen na CT pregled glave.

Milan Stanojević, 82-godišnji pješak kojeg je udario Bužo, zadobio je frakturu potkoljenice i koljena te je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

O prethodnom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio službenicima policije da zajedno sa vještakom saobraćajne struke izvrše uviđaj.

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko i teretno vozilo danas je na dionici M-17 Hadžići - Tarčin, u mjestu Dupovci bio nakratko obustavljen saobraćaj.