Crna hronika
0

Ucjenjivao oca neprimjerenim fotografijama njegove kćerke

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija u Prijedoru uhapsila je, 14.decembra, G.R. (1997.) iz tog grada zbog usmnje da je počinio krivično djela ucjene.

Naime, Policijskoj stanici Omarska, 14. decembra, oko 8:30 sati obratilo se M.B., te prijavilo da mu je dva dana ranije, od nepoznate oosobe iznuđivan novac.

Oštećeni je, 12. decembra, na svom putničkom automobilu pronašao zakačenu kovertu u kojoj su se nalazile fotografije neprimjerenog sadržaja njegove kćerke, i papir na koje se nalazila poruka da oštećeni na određeno mjesto, donese određenu količinu novca, ukoliko ne želi da navedene fotografije izađu u javnost, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici su došli do operativne informacije da je počinilac krivičnog djela ucjena G.R., koji je lišeno slobode i nad istim izvršena kriminalistička obrada, te utvrđeno da je počinio krivično djelo za koje se sumnjiči.

Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji će u krivičnom postupku poslužiti kao dokazi.

U toku je rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv navedene osobe.