Učenicima Francuske škole iz Sarajeva pozlilo na ekskurziji, sumnja se na trovanje hranom

Učenicima Francuske škole iz Sarajeva pozlilo na ekskurziji, sumnja se na trovanje hranom
44
Klix.ba
13.6.2019. u 12:14
47
komentara
44

dijeljenja
Učenicima Francuske škole iz Sarajeva pozlilo na ekskurziji, sumnja se na trovanje hranom Ilustracija: Shutterstock
Tokom školske ekskurzije u Jajcu nekim učenicima iz Francuske škole CIFS Sarajevo je pozlilo zbog čega su bili primorani zatražiti i ljekarsku pomoć. Kod nekih su se javili lakši simptomi, dok su drugi morali ostati u bolnici.
Oko 50 učenika Francuske škole CIFS Sarajevo ovih dana boravi na ekskurziji u sklopu koje obilaze Banju Luku, Travnik i Jajce. Međutim, ovu radost djece pokvarilo je, prema nezvaničnim podacima, trovanje hranom zbog čega je nekoliko nastavnika i učenika moralo ostati na posmatranju u bolnici u Jajcu.

"Devet učenika i dva profesora zatražili su ljekarsku pomoć tokom noći. Stanje je svima stabilno i očekujemo skori povratak u Sarajevo. Sva nadležna tijela Srednjobosanskog kantona su informisana i poduzimaju se sve mjere na utvrđivanju uzroka", kazali su za Klix.ba iz Francuske škole CIFS Sarajevo.

Svi učesnici ekskurzije su tokom jučerasnjeg dana doručkovali, ručali i večerali u hotelu u Jajcu, u kojem su i smješteni.

Iz CIFS-a naglašavaju kako će čim dobiju nalaze nadležnih tijela informacije podijeliti najprije s roditeljima, a nakon toga i sa sredstvima javnog informisanja.
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...