{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubistvo u Zeničko-dobojskom kantonu

F
10.9.2007. u 12:33
0
0
Ubistvo u Zeničko-dobojskom kantonu
0
Ubistvo u Zeničko-dobojskom kantonu
Na području Federacije BiH od 7. do 10. septembra evidentirana su 223 krivična djela, od kojih ubistvo u Zeničko-dobojskom kantonu. Dogodilo se 197 saobraćajnih nesreća. Jedna osoba smrtno je stradala u Tuzlanskom kantonu, 11 je teško, a 47 osoba lakše povrijeđeno.
Iz Federalne uprave policije navode da su sedam krivičnih djela razbojništva. U Sarajevskom kantonu počinjeno ih je pet, a po jedno u Hercegovačko-neretvanskom i Unsko-sanskom kantonu.

Evidentirano je i 14 slučajeva nasilja u porodici te dva slučaja izazivanja opće opasnosti.

Teških krađa bilo je 94, najviše u Kantonu Sarajevo – 40, u Zeničko-dobojskom 16, Hercegovačko-neretvanskom 11, Srednjobosanskom deset, Tuzlanskom devet, Unsko-sanskom pet i u Posavskom kantonu tri.

Od 31 slučaja krađa, najviše - 14 ovih krivičnih djela počinjeno je u Zeničko -dobojskom kantonu, osam u Tuzlanskom, šest u Hercegovačko -neretvanskom i tri u Srednjobosanskom.

Zabilježeno je i 66 ostalih krivičnih djela u ovom periodu.

Prema policijskoj evidenciji, javni red i mir u Federaciji narušen je 121 put, od toga u Kantonu Sarajevo 39 puta, Zeničko-dobojskom 22, Tuzlanskom 19, Unsko-sanskom 18, Srednjobosanskom 13, Posavskom dva te u Zapadnohercegovačkom i Bosanskopodrinjskom po jednom. Četiri osobe su teško povrijeđene u ovim događajima, a 11 lakše.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: