Crna hronika
0

Ubistvo u sarajevskom naselju Bistrik, uhapšene dvije osobe

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Operativnom centru MUP-a KS potvrdili su nam informaciju kako je poslije ponoći u sarajevskom naselju Bistrik ubijena jedna osoba, te da su dvije osobe uhapšene.

Oko 00:35 sati od strane građana obaviješteni su službenici MUP-a Kantona Sarajevo da se na trotoaru ulice Bakarevića do broja 1 nalazi tijelo nepoznate osobe koja je imala vidne povrede na glavi i tijelu. Ljekar je konstatovao smrt osobe uslijed povreda nanesenih oštrim predmetom u predjelu ispod lijevog pazuha.

"Tom prilikom konstatovano je da se radi o osobi inicijala Ž. H. (1963) iz Sarajeva. Nakon uviđaja, tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu Bare radi obdukcije", saopšteno je iz MUP-a KS.

U 05:00 sati zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva lišeni su slobode K. S. (1983) iz Skoplja i M. M. (1988) iz Sarajeva. Pretresom je pronađen i nož kojim je najvjerovatnije ubijen Ž. H.

Navedene osobe predate su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Nezvanično, ubijeni je naišao pored prodavnice ispred koje je nekoliko osoba maltretiralo drugu osobu.

Na molbu ubijenog da ga puste na miru, jedan od napadača je izvukao nož i izbo slučajnog prolaznika koji je nedugo nakon toga i preminuo.

Sve ovo desilo se na raskrsnici ulica Bakarevića i Bistrik.