|

Ubijena četveromjesečna beba u Sarajevu

Ubijena četveromjesečna beba u Sarajevu
185
Piše: E. F.
1.12.2014. u 15:54
0
komentara
185

dijeljenja
Četveromjesečna beba ubijena je u ulici Avde Hodžića na broju 39 u sarajevskom naselju Švrakino Selo.
Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)


Kako nezvanično saznajemo, jedna osoba je uhapšena, a dovodi je se u vezu sa ubistvom djeteta koje je preminulo prije dva dana, a u momentu smrti imalo je samo četiri mjeseca.

Naime, u subotu je III PU obaviještena da je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo intervenisala u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom ljekar je konstatovao smrt četveromjesečnog djeteta.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) Kuća u kojoj se desilo ubistvo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)


Tužilac je naredio obdukciju preminulog djeteta.

"Obdukcijom sam utvrdio da je smrt nastupila nasilnim putem i to usljed teških povreda glave. Više detalja o ovome ne mogu kazati, s obzirom na to da se radi o predmetu koji je još u fazi istrage te da su roditelji tek privedeni u policijske prostorije", kazao je za Klix.ba Hamza Žujo, vještak sudske medicine.

Naime, policajci su dan kasnije pronašli i u službene prostorije pozvali roditelje
L. E., rođenog 1993. godine i P. I., rođenu 1994.godine, nastanjene u Sarajevu.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad pomenutim osobama zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz čalana ubistva. Nakon završetka obrade, uz konsultaciju sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, bit će biti preduzete zakonom predviđene mjere.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.