Cazin
0

Ubijen vlasnik kafića dok je smirivao svađu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Policijske stanice Cazin sinoć u 20.10 sati dobili su anonimnu dojavu da je u ugostiteljskom objektu "Napoleon“, koji se nalazi u naselju Stijena, vlasništvo 32 – godišnjeg Edita Halkića, došlo do pucnjave i da ima i povrijeđenih osoba.

Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućene su patrole policije koje su utvrdile da je u ugostiteljskom objektu došlo do kraće prepirke između Fikreta Ramića i Gamala H. U jednom trenutku vlasnik ugostiteljskog objekta se umiješao u ovaj sukob i izveo Gamala H. van lokala.

Ramić, koji je ostao u objektu, kroz stakleni izlog ispalio je dva hica iz pištolja u pravcu Gamala H. Međutim, metak je pogodio Halkića u glavu.

Senad P. koji se, također, nalazio u ugostiteljskom objektu, autom je prevezao ranjenog Halkića do Doma zdravlja Cazin. Međutim, Halkić je preminuo prije nego je stigao u Dom zdravlja.

Policija je uhapsila Gamala H. i Senada P., dok je Fikret Ramić pobjegao s lica mjesta, da bi se jutros u 9.40 predao policiji. Istraga o ovom slučaju je u toku.