Crna hronika
0

Ubijen Ramiz Delalić Ćelo

FENA
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) nastavljaju istragu u vezi sa sinoćnjim ubistvom Ramiza Delalića Ćele u Odobašinoj ulici u Sarajevu, izjavio je Feni portparol ovog ministarstva Jusuf Zornić.

Zornić, međutim, nije mogao govoriti o detaljima istrage ni o eventualnim saznanjima u vezi s identitetom počinitelja ubistva.

Kazao je kako se nastavlja s prikupljanjem relevantnih podataka koji bi mogli biti od značaja za rasvjetljavanje činjenica i motiva koji su doveli do spomenutog ubistva te pozvao građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima, o tome obavijeste najbližu policijsku upravu ili nadležne u kantonalnom MUP-u.

Ramiz Delalić Ćelo, koji je pogođen s više hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja u Odobašinoj ulici na broju 1. a u srijedu pola sata prije ponoći, preminuo je ubrzo nakon ranjavanja.

Delalić je bosanskohercegovačkoj javnosti poznat po sudskom procesu koji se protiv njega vodio u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog ubistva Nikole Gardovića u martu 1992. na Baščaršiji.