Velika Kladuša
0

Ubijen 74-godišnji starac u svojoj kući

Sarajevo-x.com
Foto: Radio Velika Kladuša
Foto: Radio Velika Kladuša
U porodičnoj kući u Velikoj Kladuši sinoć u 19.18 sati pronađeno je mrtvo tijelo 74-godišnjeg Smaila Purića, potvrdio je za naš portal Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Sumnja se da je starac ubijen pet sati ranije.

Sumnja se da je starca u kući u ulici Mahmuta Zulića Adže ubio njegov sin Teksudin Purić, inače psihički bolesnik i to pet sati prije nego je, na poziv osoblja Doma zdravlja koje je krenulo u intervenciju, na lice mjesta stigla policija. Iz Doma zdravlja su stigli u dom Purićevih kako bi Teksudinu dali injekciju za smirenje.

"Prema prvim informacijama, osumnjičeni za ovo ubistvo je sin od stradalog Smaila Purića, inače psihički bolesnik. Imamo saznanja iz Doma zdravlja da je on posljednih dana prestao uzimati terapiju. Policija Unsko-sanksog kantona još nije pronašla osumnjičenog te za njim intenzivno traga", kazao je Šiljdedić.

O ovome slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a sektor Kriminalističke policije još vrši uviđaj, nakon čega će se znati više informacija.

Kako javlja Radio Velika Kladuša, počinitelj ovog krivičnog djela posljednji put je viđen na području naselja Kulište u utorak oko 20 sati i od tad mu se gubi svaki trag.