Sarajevo
0

Ubice Amara Mistrića još u bijegu

Sarajevo-x.com
Amar Mistrić, Foto: Facebook
Amar Mistrić, Foto: Facebook
Policija Kantona Sarajevo još uvijek traga za dvadesetdvogodišnjacima, Anelom Herakom i Edinom Vukom, za koje se sumnja da su jučer ubili konobara i suvlasnika kafića "Ocho Rios" Amara Mistrića, pucavši mu u glavu.

Oni su se prema zadnjim saznanjima uputili u pravcu Vogošće, kada su im pomagači V.A. (22) i Ć.M.(21) pomogli da napuste mjesto zločina, odvezavši ih u automobilu marke 'seat ibiza'.

Prema riječima jednog od suvlasnika kafića "Ochorios", Herak i Vuk su pola sata prije ponoći došli u kafić i zatražili piće. Iako im je radno vrijeme do 23 sata, zbog gostiju su ostali do ponoći. Kada su osumnjičeni drugi put zatražili piće i da im se pusti muzika, Mistrić im je saopćio da moraju zatvoriti kafić. Zatim je Herak počeo prijetiti nesretnom mladiću i udarati ga po glavi pesnicama i pištoljem. Mistrić mu je uspio uzeti pištolj, a kada ga je na njihov zahtjev vratio, Edin Vuk mu je pucao u glavu.

Mladić je dva sata potom preminuo od smrtonosnih povreda na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a počionicu su pobjegli s lica mjesta.

Pištolj iz kojeg je ubijen Mistrić pronađen je u nesposrednoj blizini kafića, koji je otvoren je prije tri dana.