Uhapšen u Srbiji
8

Ubica Damir Mehić uz posebne policijske mjere izručen BiH

A. K.
Foto: Sudska policija FBiH
Foto: Sudska policija FBiH
Damir Mehić zvani Bibi danas je izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, a nakon što je prošle godine uhapšen u susjednoj Srbiji.
Naime, Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, izvršili preuzimanje optuženog D.M..

Kako je potvrđeno za Klix.ba riječ je o Damiru Mehiću zvanom Bibi, koji je u augustu prošle godine uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u Srbiju na osnovu falsifikovanih ličnih dokumenata.

Foto: Sudska policija FBiH
Foto: Sudska policija FBiH

On je ranije osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bjekstva Interpol je za njim raspisao potjernicu. Danas je našoj zemlji isporučen u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli.

Foto: Sudska policija FBiH
Foto: Sudska policija FBiH

"Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženu osobu sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu. Navedena optužena osoba je izručena od strane nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za istim raspisana od strane Kantonalnog suda u Tuzli", naveli su iz Sudske policije FBiH.

Foto: Sudska policija FBiH
Foto: Sudska policija FBiH

Kako se radi o osobi koja je poznata organima gonjenja i koja je optužena za krivično djelo ubistvo, aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.