Nesreća u Sarajevu
0

U životnoj opasnosti povrijeđena pješakinja

Sarajevo-x.com
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak desila u Sarajevu u ulici Zmaja od Bosne teško je povrijeđena 31-jednogodišnja Anita Mulaomerović, koja je jučer hitno operisana i smještena na intenzivnu njegu, potvrdila nam je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijentica je i dalje u teškom stanju. Primljena je sa ozbiljnim povredama mozga i stomaka, hitno je operisana, a potom smještena na Kliniku za neurohirurgiju na Koševu", kazala je Jandrić za naš portal.

Saobraćajna nesreća se desila na ulazu u Kampus Univerziteta u Sarajevu, u općini Novo Sarajevo, kada je vozačica automobila crnogorskih registracija udarila u pješakinju.

"Do nesreće je došlo kada je vozačica iz Crne Gore sa privremenim boravkom u Sarajevu udarila i na tlo oborila pješakinju, koja je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život. Istog dana, pripadnici policije lišili su slobode vozačicu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ugrožavanja sigurnosti javnog prometa", potvrdio nam je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.