Crna hronika
0

U Zeničko - dobojskom kantonu 15 saobraćajnih nesreća

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona saopćilo je danas, da je na području ovog kantona u četvrtak registrovano pet slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Dva slučaja dogodila su se u Visokom, a po jedan u Olovu, Zavidovićima i Zenici.

Na putevima u ZDK jučer se dogodilo 15 saobraćajnih nezgoda. U tri nezgode nekoliko je lica lakše povrijeđeno, dok je u 12 saobraćajnih negoda kao posljedica nastupila materijalna šteta.

Policijskoj upravi Zenica jučer su prijavljene dvije teške krađe iz motornih vozila. U ulici Fra Ljube Hrgića iz teretnog kamiona vlasništvo Z.S. otuđen je autokasetofon, a u ulici ZAVNOBiH-a iz putničkog vozila vlasništvo Z.M.otuđena je torba sa dokumentima i novcem.

Zbog sumnje da je izvršio krađu mobilnog telefona vlasništvo A.M. iz Zenice, u četvrtak oko 11 sati slobode je lišeno lice E.B. iz Zenice. Krađa se dogodila oko 10,55 sati u ulici H.Kulenovića.

Nepoznati počinitelji u posljednjih nekoliko dana izvršili su tešku krađu u kuću vlasništvo M.T, koji se nalazi u inostranstvu. Iz kuće locirane u naselju Kula Banjer, općina Visoko ukradena je određena količina radijatora i bakarnih cijevi.