Potvrđeno za Klix.ba
19

U velikom požaru na deponiji Uborak kod Mostara izgorjela dva kamiona

G. Š.
U velikom požaru koji je večeras izbio na deponiji Uborak sjeverno od Mostara izgorjela su dava kamiona, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar požar je prijavljen 21:30 sati i odmah su na teren izašle tri vatrogasne ekipe koje su se sa vatrenom stihijom borile više od dva sata.

Foto: PVJ Mostar
Foto: PVJ Mostar

"Požar je uspješno ugašen u 23:40 sati. Izgorjela su dva kamiona na deponiji ali na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba", kazao je dežurni iz PVJ za Klix.ba.

Požar na deponiji je u sjevernim mostarskim naseljima ostavio neugodan miris s kojim se tokom ljetnih dana mještani konstantno bore.

Podsjetimo da je deponija Uborak godinama stvara problem mještanima sjevernih mostarskih naselja i ugrožava kvalitetu života, zbog čega su okupljeni oko Inicijative" Jer nas se tiče" često održavali protest, te čak i blokirali prilaze kamiona toj deponiji. Potom su uslijedile sudske tužbe sa Gradom Mostarom i cijela situacije je problem dodano usložnila pa se rješenje još ne nalazi za izmještanje navedene deponije kako mještani traže.