U velikoj Kladuši zaplijenjeno devet kilograma canabisa

F
FENA
29.11.2011. u 16:57
0
9
U velikoj Kladuši zaplijenjeno devet kilograma canabisa
0
U velikoj Kladuši zaplijenjeno devet kilograma canabisa Foto: Arhiv
Pretresom porodične kuće u naselju Marijanovac u Velikoj Kladuši, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) i Policijske stanice u ovoj općini, u ponedjeljak su zaplijenili 18 hermetičkih zapakovanih paketa u kojima se nalazio canabis. saopćeno je to novinarima na danas održanoj pres-konferenciji.
Težina pronađene količine je oko devet kilograma, a tržišna vrijednost se procjenjuje na oko 108.000 KM. Uhapšena je jedna osoba u Velikoj Kladuši. Akcija je izvedena na osnovu saglasnosti postupajućeg tužitelja i naredbe za pretres sudije za prehodni postupak Općinskog suda Velika Kladuša.

"Možete li zamisliti da je ova količina opojne droge došla u ruke naše djece i građana koliko bi negativnih posljedica proisteklo iz njene zloupotrebe", istakao je načelnik Odjeljenja za zloupotrebu droga, trgovine ljudima seksualnih delikata i borbu protiv terorizma MUPUSK-a. Po njegovim riječima, ovo je samo dio dugoročnog i planskog rada, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata. U toku su daljnje istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: