Crna hronika
3

U vatrenom obračunu u Kaknju učestvovalo šest osoba, jedna osoba ranjena

Klix.ba
U subotu poslije ponoći, u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju došlo je do upotrebe vatrenog oružja, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Iz MUP-a ZDK su saopćili da je ispred ugostiteljskog objekta "Ede" u Kaknju, od strane nepoznate osobe došlo do upotrebe vatrenog oružja, automatske puške i pištolja, gdje je teže tjelesne povrede zadobio E. D., stepen povreda E. H. nije utvrđen, a H. A. je zadobio lakše tjelesne povrede.

Portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Sanjin Kulenović, u izjavi za Klix.ba je kazao kako je u vatrenom obračunu učestvovalo šest osoba, u dvije grupe po tri osobe.

U grupi koja je u alkoholiziranom stanju prvo napala konobara u objektu bili su M. D., E. G. i M., nakon čega je došlo do naguravanja iz objekta, te je nakon verbalnog sukoba došlo i do upotrebe vatrenog oružja.

Osumnjičeni su privedeni i u toku dana će biti ispitani. Uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.