Doboj
0

U ustima pokušao sakriti drogu od policije

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dobojska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv A.M. (1975.) iz Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prilikom kontrole saobraćaja, policija je, 5. decembra, u Nemanjinoj ulici u Doboju, zaustavila vozilo "ford" za čijim upravljačem se nalazio A.M., koji je prethodno u usta ugurao dvije PVC vrećice.

Nakon izuzimanja, utvrđeno je da se u jednoj vrećici nalazilo 4,793 grama opojne droge "amfetamin", a u drugoj vrećici 29 tableta opojne droge "ekstazi".

Protiv A.M. je i ranije, 3. novembra, Okružnom tužilštvu Doboj podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima -nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa poslovnog prostora njegovog oca, koji koristi A.M., 24. oktobra, pronađena su i izuzeta dva paketića od PVC folije ukupne težine 10,391 gram opojne droge amfetamin, jedna PVC vrećica sa 417 komada tableta "ekstazi", jedna digitalna vaga, šest metaka različitog kalibra, bjanko obrasci svjedočanstava, dijelovi različitih pečata i drugi predmeti (lična karta, zdravstvena knjižica na ime trećih lica, papir s otisnutim pečatima i dr.).

Pretresom A.M. pronađeno je i izuzeto 4,684 grama opojne droge "marihuane“, a u stanu koji on koristi pronađena su i izuzeta četiri bjanko obrasca i jedna diploma o položenom završnom ispitu stručne škole, saopćeno je danas iz CJB Doboj.