Šamac
0

U ukradenom kombiju pronađene cigarete vrijedne 100.000 KM

FENA
Patrola policije Policijske stanice Šamac pronašla je jučer u ostavljenom kombi vozilu nedaleko od regionalnog puta Šamac - Brčko cigarete čija je ukupna vrijednost veća od 100.000 KM.

U vozilu "Fiat iveco", ostavljenom na putu u jednoj njivi, s ispisanom reklamom preduzeća "Orbitko", nalazila se veća količina raznih vrsta cigareta.

Operativnim radom je utvrđeno da je kombi vlasništvo Preduzeća za unutrašnju i vanjsku trgovinu "Orbitko" - Poslovna jedinica Bijeljina, koji je iste noći, zajedno s utovarenim cigaretama, otuđen iz kruga preduzeća u mjestu Hase, općina Bijeljina.

Nakon izvršenog uviđaja, koji su izvršili pripadnici Policijske stanice Šamac, utvrđeno je da se u tovarnom sanduku kombija, u kartonskim kutijama nalazilo 5.214 boksova različitih vrsta cigareta (Drina, Aura, Slims Eva, Lord, Pal Mal i druge), čija je ukupna vrijednost veća od 100.000 KM.

O navedenom događaju obaviješteno je nadležno Okružno tužilaštvo Bijeljina, po čijoj su naredbi, nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade, vozilo i cigarete vraćeni vlasniku.

Kriminalistička policija u Šamacu i CJB Bijeljina, zajedniči provode operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela teške krađe, saopćeno je danas iz dobojske policije.