Crna hronika
0

U Tuzlanskom kantonu krađe

FENA
Tuzla
Tuzla
Iz vojarne Vojske BiH u Zračnoj luci Dubrave nepoznati počinitelji jučer su otuđili dvije kamere čime je pričinjena materijalna šteta od oko 4 000 američkih dolara, priopćeno je iz MUP-a Tuzlanske županije.

Jučer je u tuzlanskom naselju Stupine izvršena teška krađa u stanu vlasnice I.M. iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i druge stvari. Time je pričinjena materijalna šteta vlasnici od oko 10 000 KM.

Istog dana na Stupinama je opljačkan stan vlasnika F.N. iz kojeg je otuđeno prijenosno računalo, kožna torba i zlatni nakit, čime je pričinjena materijalna šteta vlasniku od oko 7 000 KM.

U tuzlanskoj ulici Ismeta Mujezinovića sinoć je A.A. (1969) iz Tuzle, nakon kraće verbalne svađe s A.S. (1984) iz Tuzle ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja i tom prilikom oštećeno je vozilo marke "vw golf-2".

Na lokalnom putu Gračanica-Ritašići u mjestu Ritašići sinoć se dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Kemal G. (1967) koji je upravljao motociklom marke "Yamaha" i Halid H. (1988) koji je upravljao s vozilom "golf-A2". U nezgodi je vozač Kemal G. zadobio teške tjelesne ozljede koje su konstatirali liječnici u UKC Tuzla, a suvozačica na motociklu Hanumica G. (1969) zadobila je lakše tjelesne ozljede.