Kakanj
0

U tuči Kakanjaca dvije osobe zadobile teže, a dvije lakše povrede

FENA
Kakanj
Kakanj
Dvije osobe zadobile su teške, a dvije lakše tjelesne povrede u incidentu koji se dogodio sinoć oko 22 sata u ugostiteljskom objektu «Maršal», vlasništvo M. S. iz Kaknja.

U međusobnoj tuči više osoba, s jedne strane učestvovali su Enez Č. (56), i Denis Č. (30) koji su u tuči nožem nanijeli povrede Tomislavu V., Dženanu D. (21) i Aliji M. U tuči su učestvovali još i Haris M. (20), Adis M. (22), Samir Đ. (30) i Darko V. (21), svi iz Kaknja.

U narušavanju javnog reda i mira teške tjelesne povrede zadobili su Alija M. i Denis Č., dok je lakše povrijeđen Tomislav V., a nakon pružanja pomoći u Domu zdravlja Kakanj na kućno liječenje otpušten je Dženan D.

Nakon prijave o događaju intervenirali su policijski službenici PS Kakanj, a na lice mjesta su upućeni i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a ZDK, koji su uspostavili red.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, obavljeni su razgovori s više osoba, svjedoka ovog događaja, a slobode su lišeni i u policiji zadržani Haris M., Adis M., Darko V. i Samir Đ.

Istraga o ovom događaju je u toku, a do sada prikupljemnim informacijama utvrđeno je da su ovom događaju prethodila dva remećenja javnog reda i mira između nekih od navedenih osoba prethodnih dana.