Otvorena istraga
0

U Trebinju podmetnut požar na automobilu policajca, vatra zahvatila još jedno vozilo

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U trebinjskom naselju Vinogradi jučer je zapaljen automobil Audi u vlasništvu saobraćajnog policajca Maksima Vujadinovića.

U Policijskoj upravi Trebinje, gdje Vujadinović radi nekoliko posljednjih godina, potvrđeno je da je prijavljeno izbijanje požara na automobilu njihovog službenika koji je bio parkiran u Vinogradskoj ulici u Trebinju, u kojoj ovaj policajac živi kao podstanar.

"Policijski službenici će nastaviti da preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja i identifikovanja izvršilaca ovog krivičnog djela", saopćeno je iz PU Trebinje.

Prema prvim rezultatima istrage požar na automobilu policajca je podmetnut odnosno ovaj slučaj se kvalificira kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Istraga je otvorena protiv nepoznate osobe ili više njih. Izuzeti su i određeni uzorci koji će biti poslati na vještačenje.

Vatra je u potpunosti uništila automobil Audi, a zahvatila je i zadnji dio automobila Peugeot koji je bio parkiran ispred Audija. Nažalost, ovo nije prvi put da je podmetnut požar na automobilu nekog policijskog službenika.