Crna hronika
0

U Trebinju izvršen pretres više lokacija

FENA
Trebinje
Trebinje
Pripadnici Kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za podršku su na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Trebinje izvršili pretres više lokacija na području Trebinja, Bileće i Berkovića.

Pretres je izvršen s ciljem pronalaska predmeta koji potječu ili služe za izvršenje krivičnih djela, saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Ž.S. (1964.) iz Berkovića, pronađeno je i oduzeto 1.312 komada sjemenki koje imaju morfološka svojstva sjemena biljne materije indijske konoplje, jedna tromblonska mina, 407 komada metaka za automatsku pušku i manji dio vojne opreme.

Pretresom prostorija koje koristi S.R. (1971.), također, nastanjen u Berkovićima, pronađena je i oduzeta jedna automatska puška, 809 komada metaka za automatsku pušku, manji dio vojne opreme i plastična policijska tablica za zaustavljanje vozila.

Tokom pretresa kuće i pomoćnih prostorija koje koristi N.G.(1961.) iz Bileće, pronađena je i oduzeta jedna automatska puška, 16 komada metaka za automatsku pušku i mobilni telefon.

Nakon oduzimanja navedenih predmeta Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Trebinje nastavila je rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.