Akcija MUP-a SBK
3

U Travniku privedeno više osoba, drogu krili u frižideru i kutiji od žvaka

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona proveli su tokom noći još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zlupotrebe opojnih droga. Spriječili su bijeg osobe koja se sumnjiči za prodaju droge, te uništenje dokaza.

Službenici su priveli M.M. rođen 1968. godine iz Travnika. Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena veća količina opojne droge spid, vaga za mjerenje narkotika, veća količina novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, šest mobilnih telefona, kao i drugi predmeti za koje će biti izvršene provjere da li potiču iz krivičnih djela.

Na mjestu su zatečene još tri osobe koje su u vrijeme akcije došle do kuće osumnjičenog kako bi kupile drogu. Jedna od tih osoba osumnjičena je i za prodaju opojne droge marihuana, a u njegovom vozilu pronađena su četiri paketića materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana. Radi se o osobi inicijala E.S. rođen 1991. godine iz Travnika.

Nad svim osobama će biti provedena kriminalistička obrada, nakon koje će osobe biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

"Važno je napomenuti da je ova akcija samo nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, te da će te aktivnosti biti nastavljene i u buduće", saopćeno je iz MUP-a SBK.