Okružno tužilaštvo Banja Luka
0

U toku ispitivanje uhapšenih u akciji "Zamak"

FENA
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka odlučit će nakon saslušanja da li će uhapšenima u akciji "Zamak", usmjerenoj na suzbijanje trgovine drogom, biti predložena mjera pritvora.

U zajedničkoj akciji Okružnog tužilaštva Banja Luka i CJB Banja Luka, slobode je lišeno i privedeno na kriminalističku obradu 10 osoba, dok su dvije u bijegu.

Oni su u toku 2011. i 2012.godine vršili nabavku i preprodaju opojnih droga - heroin i kokain, na području koje pokriva CJB Banja Luka.

Tužilaštvu je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga protiv Mladena Milidragovića zvanog "Slovenac" (1973.), Nataše Kočić-Milidragović (1978.), Zorana Vujmilovića (1972.), Dimitrija Vavana (1990.), Gojka Reljića (1983.) i Vladimira Popovića (1980.) svi iz Banja Luke, zatim Marina Dandića (1991.), Siniše Malbašića (1978.) i Duška Karalice (1981.) iz Prijedora te Gorana Galića (1974.) iz Gradiške.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka je u prethodnih šest mjeseci rukovodio i nadzirao sam tok istrage, koja je rezultirala pretresima u Banja Luci, Prijedoru i Gradišci, te hapšenjem osumnjičenih.

Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka je saopćeno da je tužilac donio naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenih.